De Berggeit - Editie 5 - December 2011

Beste “Berggeiten”,


De meeste bladeren zijn alweer van de bomen gevallen, de temperaturen beginnen nu eindelijk stilletjes aan onder het vriespunt te geraken en langzaamaan beginnen de eindejaarsfeesten ook alweer in zicht te komen. Kerstmis en Nieuwjaar zijn toch de feesten waar de meesten onder ons op de één of andere manier de gezellige sfeer van familie opzoeken. Het is alleszins een tijd waar mensen graag bij mekaar komen om elkaar de beste wensen voor het aanstaande jaar toe te wensen.


De “Berggeiten” willen ook bij het begin van 2012 weer hun beste beentje voorzetten op onze alweer derde, we mogen reeds traditionele zeggen, Nieuwjaarsborrel. Hier willen wij op zaterdag 7 januari a.s samen met alle inwoners van ons gehucht het “borrelglas” of de warme soep heffen, om zoals de afgelopen jaren samen met jullie allemaal, te klinken op het nieuwe jaar. We hopen alleszins op een beetje beter (droger) weer dan afgelopen jaar. In ieder geval zullen we dit jaar ook bij slecht weer een fijne tijd samen kunnen doorbrengen daar we voor de Nieuwjaarsborrel gebruik kunnen maken van de verwarmde schuur in de boerderij van ‘Jef van Ljiène’ op de Hageveldstraat, bij Ineke en Leo. Wij zijn alvast benieuwd welk heerlijke soep er dit jaar te genieten zal zijn. We blijven ook dit jaar weer vasthouden aan onze zeer democratische prijzen voor de deelname, namelijk 5 euro per gezin. We zullen in de loop van de volgende dagen weer bij iedereen individueel langskomen om een idee te hebben wie er ook dit jaar weer bij zal zijn. We hopen alvast op een nog hogere opkomst dan de afgelopen edities. Het blijft immers onze bedoeling om de nieuwe en oude Bergenaren samen te brengen met onze activiteiten. Spreek alvast je buurman of vrouw als hij of zij er tot vandaag nog niet bij was. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

2012
2012 is niet enkel een schrikkeljaar en een Olympisch jaar, maar ook een jaar waar we weer een aantal activiteiten voor en met de Bergenaren willen gaan doen. Ideeën blijven nog steeds welkom. Melden van ideeën kan steeds via onze website www.berggeiten.be. Wat we zeker al gepland hebben is het vervolg op de inmiddels ook alweer traditionele zomerbarbecue. Dit wordt dan alweer de derde editie. We blikken trouwens verder in deze “Berggeit nog even terug op onze vorige barbecue van 2 juli laatstleden en op de wandeling die we organiseerden langs het “Geitenpad”, vertrekkend vanuit OC Sint-Amandus in Kleine Spouwen.

De voorjaarswandeling • 05 juni 2011
In de voorbereiding naar onze eerste activiteit voor ook niet-Bergenaren werd het ons duidelijk dat de weergoden ons bij deze activiteit niet helemaal goed gezind waren. Het deelnemersaantal was dan ook niet wat men als een stormloop zou omschrijven. Nochtans hadden we een zeer leuke wandeling bewegwijzerd langs het “Geitenpad”. Diegenen die er toch waren en snel begonnen aan de wandeling zijn er nog met enkele druppels regen vanaf gekomen, maar anderen hebben onderweg het drogere Apostelenhuis bezocht om zich aldaar van een ander natje te voorzien. Toen het te fel begon te regenen, hebben een aantal wandelaars ook gebruik gemaakt van de speciale “Berg-taxi’s” om weer naar het vertrekpunt gebracht te worden. In ieder geval is er nog een hele tijd gezellig nagebabbeld op het terras van de zaal. Al bij al vinden we de eerste wandelactiviteit toch weer een geslaagde activiteit en we bekijken of we ook voor volgend jaar opnieuw een wandelactiviteit zullen plannen.

Onze officiële vlag
Jullie hebben op de barbecue kunnen kennismaken met onze nieuwe vlag. Velen van jullie staan ook met de vlag op de achtergrond op de foto die door onze huisfotograaf getrokken werd tijdens de barbecue. Je kan de foto’s bekijken op de website www.berggeiten.be. De oplettende Bergenaar heeft kunnen vaststellen dat onze vlag tijdens “Kleine Spouwen Kermis” fier aan de kapel wapperde. We hebben de gemeente gevraagd om een vlaggenmast aan de kapel te willen plaatsen, zodat we onze vlag bij speciale gelegenheden opnieuw kunnen laten wapperen.

De 2e Bergse barbecue
Zoals het spreekwoord zegt, de afwezigen hadden alweer ongelijk. Even vreesden we na de fantastische voorjaars-maanden dat het weer voor onze 2e Bergse barbecue spelbreker zou kunnen spelen, maar uiteindelijk hadden we de weergoden ook dit jaar aan onze zijde. Dat resulteerde dan ook dit jaar weer in een schitterend zomerfeest. De lekkere salades, het smakelijke vlees en het heerlijke ijs om de gaatjes te vullen hebben daar zeker voor gezorgd. Ook de kleintjes hebben zich weer aan de speeltafel en op het springkasteel kunnen uitleven.
We kunnen ook meegeven dat de 3e barbecue gepland staat op zaterdag 30 juni. Wil je deze editie niet missen, noteer dan alvast deze datum in je agenda.


Zo beste Bergenaren, wij kijken alweer uit naar de volgende activiteiten, en wij hopen ook jullie met ons. Ook dit keer nodigen we de nieuwe Bergenaren alvast speciaal uit om zeker deel te nemen aan onze activiteiten.


Tot binnenkort voor meer “Berggeiten”-nieuws.
Jurgen -- namens “De Berggeiten”

 

Weetjes
Wist je dat …
• Onze “Bergse” zelfstandigen ons ook dit jaar weer ondersteunen bij de initiatieven van “de Berggeiten”. Waarvoor onze welgemeende dank. Bekijk ze onderaan dit blad en op de website bij 'onze partners’.
• Heb jij nog een interessant weetje, laat het ook ons weten via contact@berggeiten.be dan delen wij het met alle “Berggeiten”.
• Hou je dorp proper, dat is leuker voor iedereen.